Krediti vezani uz tečaj

Najsigurniji su krediti u domaćoj valuti, odnosno, plaćaj s onim što dobivaš...

Tečajna lista > Valute: Euro, Dolar, Franak > Tečaj eura, tečaj dolara, tečaj franka i tečaj kune


Tečaj eura

EurozonaTečaj eura u odnosu na kunu kojeg određuje HNB nalazi se na naslovnici: tečajna lista. Današnji tečaj po kojem možete mijenjati eure u kune i obrnuto nalazi se na stranici tečajne liste banaka.

Tečajna lista EUR-USD:www.google.com/finance?q=EURUSD 

Vijesti o Euru

Tportal: Treba li prebaciti štednju iz eura u sigurnije luke

Slobodna Dalmacija: KRIZA U EUROZONI Propast eura ne znači i gubitak štednje

Jutarnji list 19.9.2011.: Euro skočio iznad 7,5 kuna prvi put u šest godina, HNB intervenirao sa 180,5 milijuna eura

Advance.hr 6.1.2012.: Euro i dalje tone u odnosu na dolar, trenutačno na $1.28

Vijesti s Business.hr:

8.1.12. Euro pao na najnižu razinu prema dolaru u zadnjih 16 mjeseci! dok je prema japanskom jenu zaronio na najnižu razinu u 11 godina. Na rok od 10 godina Pariz se zadužio uz kamatu od 3,29 posto, što je neznatno više u usporedbi s 3,18 posto, koliko je platio na aukciji u prosincu.Analitičari kažu da bi naznake novih teškoća u bankovnom sektoru mogle potaknuti daljnje slabljenje eura, kao i aukcije talijanskih i španjolskih obveznica idućega tjedna, koje će biti prvi veći testovi za euro u ovoj godini.Oprez uoči tih aukcija izazvao je u petak proboj prinosa na talijanske obveznice iznad kritične razine od 7 posto, dok je prinos na 10-godišnje španjolske obveznice porastao na 5,75 posto.

31.12.11. "Euro se držao relativno dobro" Euro je ove godine prema američkom dolaru izgubio 3, a prema jenu gotovo 8 posto.   Na svjetskim valutnim tržištima tečaj eura jučer je prvi put nakon 10 godina zaronio ispod razine od 100 jena i oslabio prema dolaru, a očekuje se da će i u 2012. godini biti pod pritiskom europske dužničke krize. (..) Neki analitičari tvrde da bi euro do kraja 2012. mogao pasti na 1,20 dolara ako europski lideri ne dogovore cjelovito rješenje dužničke krize. Dolar bi, pak, mogao nastaviti jačati, s obzirom na ubrzanje rasta američkog gospodarstva. U odnosu na japansku valutu, tečaj dolara oslabio je ove godine više od četiri posto, zaronivši na 77,40 jena.

21.12.11. Kako se zaštititi od eura? DB preporučuje klađenje na južnokorejski won i singapurski dolar Societe Generale tvrdi da su najpametnije moguće transakcije iz eura u funte, funta u dolare i dolara u jene jer bi se samim time osigurali od rizika. No danas je prema istraživanju banaka sasvim druga situacija: umjesto da jedna valuta raste, a druga pada, događa se da obje valute padaju.

18.12.11. Želite zaraditi? Špekulanti se klade na pad eura i rast australskog i novozelandskog dolara Špekulativne oklade da će euro pasti u odnosu na dolar dosegle su iznos od 19 milijardi dolara, što je najveći iznos još od 2007. godine. . Oklade na rast dolara prema ostalim valutama dosegle su vrijednost od 15,9 milijardi dolara. Traderi valutama su sve manje uvjereni da će doći do deprecijacije švicarskog franka na što su uložili 1,4 milijarde dolara. U pad kanadskog dolara vjeruje sve manje tradera jednako kao i u pad japanskog jena, dok su , prema podacima CFTC-a, favoriti za zaradu na očekivanom rastu australski i novozelandski dolar.

Ostale vijesti o kretanjima najvažnijih svjetskih valuta


Valute
EUR

HNB i dalje nastoji održati stabilan tečaj kune u odnosu na tečaj eura.

$USD

Tečaj dolara je porastao u odnosu na tečaj eura u posljednih nekoliko godina.

FrCHF

Švicarski franak je i dalje jak. Vraćanje kredita vezanih uz tečaj franka mnogima je (bio) velik problem.

KnHRK

Tečaj kune je tijekom višegodišnje ekonomske krize oslabio prema euru, dolaru i švicarskom franku.

Quo vadis?
Valutni konverteri