Krediti vezani uz tečaj

Najsigurniji su krediti u domaćoj valuti, odnosno, plaćaj s onim što dobivaš...

Tečajna lista > Valute: Euro, Dolar, Franak > Tečaj eura, tečaj dolara, tečaj franka i tečaj kune


Tečaj kune

Tečaj hrvatske kune već godinama je skoro pa vezan uz tečaj eura, tj. Hrvatska narodna banka nastoji održati stabilnim tečaj kune u odnosu na euro.

Trenutni tečaj HNB-a nalazi se na početnoj stranici -> tečajna lista. Aktualni tečaj po kojem danas u hrvatskim bankama možete mijenjati valute nalazi se na stranici tečajne liste.

Grafikoni tečaja:


Vijesti o tečaju kune:

12.12.12. Banka.hr Analitičari: Euro će u 2012. rasti do 7,8 kuna Puno niže granicu postavljaju drugi analitičari; u PBZ-u ona je na 7,6, Zdeslav Šantić, glavni analitičar Splitske banke, pozicionira je na raspon od 7,50 do 7,53 kune, dok je Raiffeisen istraživanja za prvi kvartal sljedeće godine spuštaju na 7,5 kuna.

7.9.11. SEEBiz Zrinka Živković-Matijević: Tečaj franka kretat će se oko 6,2 kune SNB je danas objavio da je utvrdio minimalni tečaj na razini od 1,2 franka za euro, te da će braniti taj tečaj tako što će kupovati strane valute u neograničenim količinama, a ubrzo nakon toga franak je oštro pao, za oko 8,5 posti, i eurom se na mađunarodnim deviznim tržištima trgovalo po tečaju od 1,2032 franka. To je utjecalo i na tečaj franka u Hrvatskoj, pa je franak na danas utvrđenoj tečajnoj listi HNB-a pao za 7,24 posto, na srednji tečaj od 6,227 kuna.

21.12.2011.: Kuni stvarno ne ide - funta najskuplja u više od tri godine

Povezano: vijesti o odnosima najvažnijih svjetskih valuta.

Ako će Hrvatska pratiti Mađarsku ekonomsku politiku, povećavati PDV, uvoditi porez na banke i nacionalizirati imovinu mirovinskih fondova možemo oćekivati i pad vrijednosti kune, kao što je u zadnje vrijeme Forinta potonula rekordno nisko u odnosu na euro koji također pada u odnosu na dolar.


Valute
EUR

HNB i dalje nastoji održati stabilan tečaj kune u odnosu na tečaj eura.

$USD

Tečaj dolara je porastao u odnosu na tečaj eura u posljednih nekoliko godina.

FrCHF

Švicarski franak je i dalje jak. Vraćanje kredita vezanih uz tečaj franka mnogima je (bio) velik problem.

KnHRK

Tečaj kune je tijekom višegodišnje ekonomske krize oslabio prema euru, dolaru i švicarskom franku.

Quo vadis?
Valutni konverteri